Nieuws

Donderdag 24 Juni 2010

Presentatie boek Middag- Humsterland

Foto's en verhalen van een uniek Groninger Nationaal Landschap

De gebiedscommissie Middag-Humsterland heeft een prachtig boek laten maken over dit enige en unieke Nationale Landschap in Groningen: "Middag-Humsterland - kroniek van een noordelijk landschap". 

Het boek wordt uitgegeven door Boekhandel Uitgeverij Godert Walter in Groningen. Vrijdag 25 juni 2010 start om 15.00 uur de feestelijke presentatie in museum het Wierdenland te Ezinge. Tevens start een expositie van foto's uit het boek en van 25 karakteristieke boerderijen in Middag-Humsterland. Ook wordt de (nieuwe) website van dit Nationaal Landschap gepresenteerd.

Na zijn inleiding overhandigt eindredacteur en landschapsarchitect Wim Boetze het eerste exemplaar aan Douwe Hollenga.

Om iedereen de prachtige foto's te laten bewonderen heeft beeldredacteur Eddie Marsman een expositie samengesteld met foto's van de fotografen Joost Sizoo, Rob Elfring en Omke Oudeman. Deze expositie zal tot eind oktober in het museum te zien zijn. De fototentoonstelling wordt geopend door wethouder Fred Stol van Zuidhorn.

Burgemeester Rinus Michels van Winsum presenteert de nieuwe website www.middaghumsterland.nl die gemaakt is in het kader van het promotieplan van Middag-Humsterland.

 

 

login